اقامت ترکیه

کشور ترکیه مشهور به جمهوری ترکیه، یکی از جذاب ترین و پرطرفدارترین کشور هایی است، که توریست ها برای تفریح انتخاب می کنند، و همچنین بسیاری از مهاجران به دنبال اخذ اقامت ترکیه هستند. این کشور در واقع پیوندی است، بین قاره آسیا و اروپا. موقعیت جغرافیایی این کشور از قسمت شرقی با گرجستان، ارمنستان، ایران و آذربایجان هم مرز می باشد، و از قسمت غربی با روسیه و بلغارستان. این کشور از سمت شمال با دریای شمال و از قسمت جنوبی با سوریه و عراق هم مرز است. پایتخت کشور ترکیه آنکارا می باشد. مردمان این کشور به زبان رسمی ترکی صحبت می کنند. واحد پول کشور ترکیه لیر می باشد. جاذبه های توریستی کشور ترکیه به قدری بالاست، که به یکی از مهمترین کشورهای توریستی، مشهور است. دو شهر استانبول و آنتالیا از شهر های پر مسافر کشور ترکیه می باشند. این کشور رشد نسبتا زیادی در صنعت و اقتصاد داشته، بسیاری از کشور ها از کشور ترکیه برای تبادل کالاهایشان استفاده می کنند. این کشور دارای جمعیتی بالغ بر ۸۲ میلیون نفر می باشد.  آب و هوای این کشور در فصل بهار و پاییز بسیار دل انگیز است، و توریست های بسیاری در این فصل به این کشور سفر می کنند. این کشور به دلیل شباهت های بسیاری که در آب و هوا، فرهنگ و دین با مردم ایران دارد، بسیاری از ایرانیان به دنبال اخذ اقامت ترکیه و مهاجرت به ترکیه می باشند. مردمان این کشور دارای فرهنگ و تاریخ غنی می باشند. حال در ادامه به بررسی دقیق انواع روش های اقامت در کشور ترکیه و شرایط دریافت و اخذ اقامت ترکیه می پردازیم.

انواع روش های اقامت ترکیه

همان طور که گفته شد، این کشور به دلیل شباهت هایی که با ایران دارد، و وجود دانشگاه های معتبر هر ساله تعداد زیادی مهاجر برای مهاجرت این کشور را انتخاب می کنند. اخذ اقامت به دو صورت انجام می گیرد، یکی دریافت اقامت کوتاه مدت و دیگری دریافت اقامت بلند مدت. اقامت کوتاه مدت اقامتی است، که به مدت یک سال، برای تحصیل، کار و… صادر می شود. همچنین اقامت بلند مدت اقامتی است، که شما بتوانید شرایط اقامت کوتاه مدت یک ساله را حفظ کنید، و پس از هر سال اقامت خود را تمدید کنید، و پس از مدت ۸ سال یا ۵ سال متوالی می توانید، اقدام به اخذ اقامت ترکیه به صورت دائم کنید. اقامت کوتاه مدت انواع مختلفی دارد که در ادامه به بررسی آن می پردازیم.

بررسی انواع اقامت کوتاه مدت 

اقامت کوتاه مدت را، به روش های مختلف می توان دریافت کرد. این روش ها شامل:

  • اخذ اقامت ترکیه از طریق تحصیل
  • اخذ اقامت ترکیه از طریق کار
  • اقامت از طریق ازدواج
  • اقامت از طریق سرمایه گذاری
  • اخذ اقامت از طریق تولد
  • اقامت از طریق پناهندگی
  • اخذ اقامت از طریق اجاره ملک ( اخذ اقامت توریستی)

اخذ اقامت از طریق تحصیل

برای اخذ اقامت یکی از بهترین روش ها دریافت اقامت ترکیه از طریق تحصیل می باشد. رشته های پر مخاطب مورد نیاز دانشگاه های ترکیه، روانشناسی، کامپیوتر، گردشگری، مهندسی عمران، طراحی گرافیک، مهندسی صنعتی، پزشکی، زمین شناسی، ریاضیات، مهندسی انرژی اتمی، مهندسی IT، مهندسی کشاورزی و مدیریت بازرگانی می باشد.

اقامت از طریق کار

در روش اخذ اقامت از طریق کار، ایرانی ها می توانند، یک سفر ۹۰ روزه بدون ویزا به ترکیه داشته باشند، و ظرف مدت تعیین شده کار مورد نظر خود را جستجو کنند، و یا در ایران از طریق سایت های ترکی کار مورد نظر خود را پیدا کنند. پس از پیدا کردن کار باید کارفرما طی ۱۰ روز درخواست جذب نیرو خارجی را به سایت وزارت کار کشور ترکیه ارسال کند، فرد متقاضی هم باید طی ۹۰ روز مدارک خود را به سفارت ترکیه در تهران برده، تا کارت اقامت خود را دریافت کند، و به این شیوه موفق به اخذ اقامت ترکیه شود. علاوه بر زبان انگلیسی که باید تسلط داشته باشید، آشنایی به زبان ترکی می توانند شانس شما را در دریافت این نوع ویزا بالا ببرد.

 اقامت از طریق ازدواج

اخذ اقامت از طریق ازدواج به این صورت است، که باید با یک شهروند ترکیه ای ازدواج کنید. در این روش فرد باید بالای ۱۸ سال سن داشته باشد. و حداقل سه سال از زندگی مشترکشان گذشته باشد. زوجین باید اثبات کنند، که تمکن مالی و خانه ای برای زندگی مشترک دارند.

اقامت از طریق سرمایه گذاری

در اخذ اقامت از طریق سرمایه گذاری فرد باید حداقل ۱۸ سال سن داشته باشد، و این امر به چندین روش امکان پذیر است. فرد می تواند ثبت شرکت کند، در این روش فرد باید توجیهی برای شرکت خود داشته باشد و میزان هزینه لازم حداقل ۱/۵۳۰/۰۰۰  لیر می باشد. ملکی را در کشور ترکیه خریداری کند، خرید سهام کند و یا در بانک های ترکیه سرمایه گذاری کند، و در نهایت دریافت اقامت کند.

اخذ اقامت ترکیه از طریق تولد

برای اخذ اقامت به روش تولد، باید یکی از والدین تابعیت و شهروند کشور ترکیه باشد. ناگفته نماند، این به معنای اخذ اقامت والدین نمی باشد.

اقامت از طریق پناهندگی

برای اخذ اقامت از طریق پناهندگی شخص پناهنده باید به محض ورود به خاک کشور ترکیه درخواست پناهندگی خود را به سازمان امور پناهندگی در کشور ترکیه بدهد. در این روش مصاحبه با فرد پناهجو صورت می گیرد و پرونده او طی مدت زمان مشخص بررسی می شود. در این فاصله فرد متقاضی می تواند، خانه اجاره کند، و یا به کمپ هایی که برای پناهجویان در نظر گرفته شده، برود. البته لازم به ذکر است، که اخذ اقامت ترکیه از طریق پناهندگی اصلا توصیه نمی شود.

 

اخذ اقامت از طریق اجاره ملک (اخذ اقامت توریستی)

روش اخذ اقامت توریستی  ، کم هزینه ترین و آسان ترین نوع مهاجرت در ترکیه می باشد، که تنها با اجاره یک خانه در ترکیه امکان پذیر است. به این صورت که ایرانی ها می توانند با دریافت ویزا توریستی به مدت ۶ ماه تا دو سال در کشور ترکیه زندگی کنند. مدارک مورد نیاز اخذ اقامت ترکیه از طریق اجاره ملک شامل: قرارداد اجاره یکساله خانه یا رزرو هتل به مدت یک سال، پاسپورت ها و کپی پاسپورت ها، بیمه یک ساله، ۴ قطعه عکس برای کارت اقامت، فیش واریزی به حساب سازمان مهاجرت، برگه تاییدیه صحت قرارداد اجاره نامه خانه و در نهایت برگه حاوی شماره مالیاتی از vergi numarasi.

مطالب مرتبط

بدون تصویر
اقامت اسپانیا
اقامت اسپانیا به دلیل تنوع بالای روش ها، اخذ اقامت اسپانیا یکی از بهترین روش های اخذ اقامت کشورهای پیشرفته اروپایی است. اگر قصد سرمایه گذاری، کار، تحصیل یا زندگی...
خرید ملک در یونان
خرید ملک در یونان
خرید ملک در یونان مشاورین موسسه حقوقی بین المللی vip group با دانش و تجربه‌ای که در زمینه خرید ملک در یونان و دریافت اقامت یونان از طریق خرید ملک...
مهاجرت به آلمان
مهاجرت به آلمان
مهاجرت به آلمان   آیا شما نیز به دنبال بهترین راه برای مهاجرت به آلمان هستید؟ آیا می دانید که مهمترین و اصلی ترین مدارک مورد نیاز برای مهاجرت به...