همه چیز درباره گرفتن ویزا شنگن
حوزه شینگن یا منطقه شینگن: Schengen Area
به ۲۶ کشور اروپایی گفته میشود که قانون کنترل گذرنامه در بدو ورود را برای شهروندان این منطقه حذف کردهاند. در مورد بینالملل نیز با گرفتن روادید هرکدام از کشورهای این منطقه٬ میتوان به دیگر کشورها نیز بدون نیاز به روادید تازه٬ سفر نمود. بعدها نام این منطقه به پیمان شنگن تغییر یافت. در حوزه شنگن٬ حرکت و مبادله هرنوع کالا، اطلاعات، پول و افراد٬ بشرط قانونی بودن٬ جایز و بدون هرگونه ملاحظات گمرکی خواهد بود.
۲۶کشور عضو معاهده شنگن عبارتند از:
آلمان، فرانسه، ایتالیا، اسپانیا، پرتغال، هلند، بلژیک، لوکزامبورگ، سوئد، نروژ، فنلاند، دانمارک، لیتوانی، لتونی، لهستان، مجارستان، اتریش، استونی، اسلواکی، اسلوانی، چک، ایسلند، مالت، یونان، لیختن اشتاین و سوئیس .
ویزای شنگن به چند صورت صادر می شود که در اینجا ، ویزای توریستی کوتاه مدت و یک بار ورود ” نوع C ” مد نظر ماست .

تحقیقاتی که راجب ویزا شنگن انجام شد !
از وقتي كه تصميم گرفتم تا ويزاي شنگن بگيرم، هر روز كارم شده بود جستجو در اينترنت و بررسي سايت هاي مختلف، تا ببينم راحت ترين و كم دردسرترين راه گرفتن ويزاي شنگن چيه. از سايت ApplyBoard گرفته تا سايت ها وبلاگ هاي سفرنامه شخصي و … هر كدوم يه نظري داشتند .
یک جا از سفارتهاي هلند و فرانسه و يونان و ايتاليا خيلي تعريف مي كردند ، از این كه راحت ميشه از اين كشورها ويزا گرفت و درست در یک سايت ديگه ، افرادي ديگه ، نظراتی کاملا متفاوت داشتند .
واقعا گيج شدم . ترس از ريجكت شدن باعث شد به سرم بزنه تا از طريق دلال ها و واسطه ها ويزا بگيرم ، دستمزد این واسطه ها بين يك تا سه ميليون تومن بود ( دستمزد بعضياشون حتي بالاتر از اين قيمت ها بود) و البته باز هم اطميناني بهشون نبود در واقع کار خاصی هم انجام نمیدادند. چون به هر حال هر شخص برای مصاحبه و انگشت نگاری ، خودش باید در سفارت حضور پیدا کنه .از طرفي هم دوست نداشتم پولم رو به اين دلال ها بدم.
تصميم گیري
بعد از كلي بررسي، به اين نتيجه رسيدم كه تقريبا فرقي نداره از كدوم سفارت براي ويزا اقدام كنم. همه شون به يك اندازه سخت گير هستند. منتها، مهمترين نكته اينه كه مداركي كه به سفارت ارائه ميكنم، بايد كامل باشه و هيچ كم و كسري نداشته باشه . در نهايت تصميم گرفتم ريسك كنم و از صفر تا ۱۰۰ كار رو خودم انجام بدم و از هيچ آژانس و موسسه اي هم كمك نگيرم . هر چه بادا باد. يا ريجكت ميشم يا موفق ميشم .

براي شروع، به سايت سفارت ايتاليا رفتم و ثبت نام كردم. گرفتن وقت سفارت، اونم از طريق سايت سفارت ايتاليا، به تنهايي به اندازه هفت خوان رستم بود. هر شب راس ساعت ۲۱:۳۰ سايت باز مي شد و در واقع اجازه ميداد تا فرم مربوطه رو پر كنم و وقت بگيرم. ولي در كمتر از يك پلك زدن، وقت سفارت پر مي شد و مجبور بودم فردا شب شانس خودم رو امتحان كنم. تقريبا يك هفته درگير اين كار بودم و اصلا متوجه نمي شدم كي سايت باز ميشه و كي وقت ها پر ميشه .
سفارت ايتاليا رو بوسيدم و گذاشتم كنار و رفتم سراغ سفارت چك ! .
گرفتن وقت سفارت چك، خيلي راحت بود. يه ايميل مي زديم و توش مشخصات خودمون رو همراه با تاريخ سفر مي نوشتيم و درخواست وقت مي كرديم. اونا هم به ما وقت مي دادند. ما فصل زمستان رو براي سفر خودمون انتخاب كرديم، به همين دليل احتمال داديم زود بهمون وقت بدند، پس بهتر دیدیم اول مداركمون رو آماده كنيم و بعد درخواست وقت بديم. تقريبا اكثر سفارت ها، مداركي مشابه هم ميخوان .
مهمترين چيز براي هر سفارت اينه كه بر اساس مداركي كه ارائه ميديم، بهشون اطمينان بديم كه به كشور برميگرديم و دوم اينكه بهشون اطمينان بديم از پس مخارج سفر بر خواهيم اومد .
سفارت چك، اخيرا به شركت وي اف اس پيوسته كه پروسه گرفتن ويزا رو راحت تر كرده .

جهت وقت سفارت ویزا شنگن از کجا باید اقدام کنم ؟
شركت VFS GLOBAL
اين شركت بين المللي كه در زمينه اخذ ويزاي كشورهاي مختلف فعاليت داره، در ايران هم شعبه داره كه دفتر اون در پاساژ هروی سنتر در میدان هروی پاسداران هست. شركت وي اف اس باعث شده تا از شر صف هاي طولاني جلوي سفارت ها خلاص بشيم و راحت بتونيم وقت سفارت بگيريم. در واقع دست بسياري از دلال ها كه ” وقت سفارت ” مي گرفتند و به مردم مي فروختند، كوتاه شده. در اين شركت، كليه امور مربوط به تحويل مدارك و انگشت نگاري و … انجام ميشه و ديگه لزومي نداره به سفارت اون كشور مراجعه كنيم. گرفتن وقت هم خيلي ساده و از طريق ارسال ايميل امكان پذير هست. در ايميل مشخصات خودمون رو به لاتين و به شكل زير آماده ميكنيم و در انتها، تاريخ هايي رو كه خودمون تمايل داريم كه به ما وقت داده بشه، مي نويسيم .
بهتره چند تاريخ مختلف رو انتخاب كنيم تا در صورت پر بودن وقت، وي اف اس زمان هاي بعدي ما رو بررسي و انتخاب كنه. هزينه اخذ ويزاي شنگن براي افراد بالاي ۱۲ سال، ۶۰ يورو، بچه هاي ۶ الي ۱۲ سال ۳۵ يورو و كودكان زير ۶ سال رايگان هست. وي اف اس بخاطر ارائه خدماتش، مبلغ ۲۵ يورو هم اضافه بر اون ۶۰ يورو، از هر متقاضي دريافت ميكنه. البته هزينه ارائه خدمات براي سفارت چك، ۱۲ يورو هست كه برام جالب بود كه چرا نصف بقيه است. در حال حاضر كشورهایي مثل انگلستان، فرانسه، قبرس، يونان، اتريش، هلند، مجارستان و چك، امور مربوط به اخذ ويزاي خودشون رو به شركت وي اف اس ايران سپردند .
مدارك لازم جهت ارائه به سفارت برای ویزا شنگن

در صورتیکه برای شرکت در مسابقات ورزشی، ماموریت کاری و یا به دعوت یک شرکت تجاری و یا به قصد دیدار بستگان و خانواده به سفر می روید، حتما مدارک مربوط به دعوتنامه رسمی و یا نامه های اداری رو همراهتون داشته باشید .
اصل مدارك فوق به همراه ترجمه رسمي اونها (همراه با مهر دارالترجمه رسمی) بايستي هنگام تحويل مدارك، همراهتون باشه. اصل مدارك به شما برگردونده ميشه ولي كپي ها و ترجمه ها از شما گرفته ميشه و همراه پرونده شما به سفارت ارسال مي شه. برای مدارک فوق، مهر وزارت امور خارجه و مهر دادگستری لازم نیست .
۱- فرم تقاضا كه بايد از سايت پرينت و سپس به طور كامل پر شود
۲- يك عدد عكس جديد با پس زمينه سفيد در ابعاد ۳٫۵ در ۴٫۵ (سايز پاسپورت)
۳ – پاسپورت/مدارك سفر بايستي :
حداقل ۳ ماه از پايان زمان سفر ، اعتبار داشته باشد
دو صفحه خالي داشته باشد (بهتر است پاسپورت قديمي ، ضميمه آن شده باشد )
۴- رزرو بليط هواپیما برای ورود به حوزه شنگن و خروج از آن
۵ – رزرو هتل هاي محل اقامت
۶ – بيمه پزشكي به مبلغ ۳۰ هزار يورو براي مدت اقامت در حوزه شنگن
۷ – گواهی های مربوط به شغل
براي كارمندان: گواهي استخدام ( اشتغال به كار) – فيش حقوق ۳ ماه آخر – سابقه (كار) تامين اجتماعي – گواهی تحت پوشش بودن بیمه ( دفترچه تامین اجتماعی) – يا نامه كارفرما –
براي بازرگانان : مدارك مربوط به ثبت تجاري و شركت و .. – مدارك مربوط به بيمه تامين اجتماعي/خدمات درماني
براي مديران/سهامداران: معرفی نامه امضا شده توسط نماینده ی قانونی شرکت که وضعیت متقاضی را تائید نماید. گواهی ثبت شرکت در ایران (برای مثال آگهی ثبت روزنامه رسمی) گواهی انتصاب در صورت عدم اشاره به آن در روزنامه رسمی
برای هنرمندان: گواهی عضویت در یکی از انجمن های حرفه ای رسمی (برای مثال، خانه سینما، خانه عکاسان و غیره) و یا گواهی فعالیت در یک فعالیت هنری حرفه ای (نمایشگاه، فستیوال و غیره) و گواهی بیمه تامین اجتماعی ، خدمات درمانی و یا در صورت امکان معادل آن
برای بازنشستگان: گواهی دریافت مستمری بازنشستگان
برای دانش آموزان و یا متقاضیانی که به سن قانونی نرسیده اند: گواهی وضعیت استخدام والدین و یا در صورت امکان گواهی اشتغال به تحصیل و یا کارت دانش آموزی
برای متقاضیان فاقد شغل: گواهی وضعیت اقتصادی اجتماعی ( برای مثال” گواهی ازدواج، دفترچه ثبت خانوادگی، مدارک دال بر مالکیت اموال)
۸ – گواهي تمكن مالي +گردش ۳ ماهه حساب ( به لاتين ) با مهر بانك
۹ – اثبات داشتن املاك ( سند ملكي ) به همراه ترجمه
۱۰ – شناسنامه ( تمام صفحات ترجمه شوند )
۱۱- كپي پاسپورت و ويزاهاي قبلي
اقدامات من برای ویزا شنگن
مدارکی که من و همسرم آماده کردیم به این شکل بود :
گرفتن عکس ۳٫۵ در ۴٫۵ با پس زمینه سفید ( پاسپورتی )
ترجمه مدارک شغلی من مانند گواهی اشتغال به کار
ترجمه شناسنامه و کارت ملی من و همسرم
ترجمه صفحه اول دفترچه بیمه تامین اجتماعی من و همسرم
ترجمه نامه تامین اجتماعی مبنی بر اینکه چند سال سابقه پرداخت بیمه دارم
ترجمه سند ملکی ( اگر هم شما و هم همسرتون سند دارید ، بهتره ترجمه کنید و همراه داشته باشید . در ضمن سند ماشین رو قبول نکردند )
گواهی گردش مالی ۳ ماهه آخر حساب بانکی ، که خود بانک به صورت لاتین چاپ میکنه .
گواهی تمکن مالی ، که بانک به صورت لاتین چاپ میکنه .
پاسپورت قدیمی ( که اصلا از ما تحویل نگرفتند ، ولی بهتره همراهتون باشه )
کپی بیمه پزشکی به مبلغ ۳۰ هزار یورو به مدت ۱۶ روز برای ۲ نفر ، که به صورت حضوری از بیمه پاسارگاد گرفتیم . این بیمه رو میشه از شرکت های بیمه سامان و پاسارگاد ، ایران و … به صورت حضوری و یا آنلاین خریداری کنید ( اگر خدایی نکرده، ویزاتون صادر نشد، میتونید بیمه نامه رو کنسل کنید و با کسر مبلغی کم، بقیه پولتون رو پس بگیرید ) .
رزرو بلیط رفت و برگشت هواپیما، این بلیط ها حداکثر ۷۲ ساعت اعتبار دارند. بنابراین تصمیم گرفتیم این بلیط رو دقیقا یک روز قبل از روز تحویل مدارک، از دفتر ترکیش و یا قطر تهیه کنیم. رزرو بلیط به صورت حضوری، هیچ هزینه ای نداره و بلیط، کاملا معتبر هست. بنابراین گول دلال هایی که در اطراف وی اف اس در کمین شما هستند تا بلیط رزرو رو به قیمت ۱۰۰ هزار تومن به شما بفروشند، نخورید .
مورد بعدی ، نوشتن هدف و برنامه سفر بود. این قسمت رو هرگز فراموش نکنید چون برای سفارت مهمه که قصدتون از این سفر چیه. دیدار از آشنایان و دوستان، سفر کاری، سفر توریستی، شرکت در نمایشگاه و یا . . .
سفر ما یک سفر توریستی ۱۶ روزه بود و قصد داشتیم توی این مدت ۵-۶ کشور اروپایی رو ببینیم. البته بعد از گرفتن ویزا، مهم نیست به چه کشورهایی سفر می کنید و برنامه سفر شما به چه شکلی خواهد شد، البته ورود شما به محدوده شنگن، حتما باید به کشوری باشه که از اون کشور ویزا گرفتید. بعدش مهم نیست به چه کشورهایی سفر میکنید و از چه کشوری حوزه شنگن رو ترک خواهید کرد .
تا آخرین لحظات سفر، برنامه سفر ما مدام در حال تغییر بود، بنابراین مجبور بودیم یک برنامه سوری تهیه کنیم تا اون رو به سفارت ارائه کنیم.
برنامه اولیه سفر ما به این شکل بود
۸ روز پراگ – ۴ روز برلین – ۴ روز ورشو .
به کمک سایت Inspirock تونستیم یه برنامه ریزی بسیار دقیق برای تمام روزهای سفرمون، انجام بدیم. استفاده از این سایت رو به همه افراد باتجربه هم توصیه میکنم. البته یکی دو سایت مشابه دیگه هم وجود داره که اونها هم واقعا عالی هستند.
قدم بعدی، رزرو هتل بود. از طریق سایت بوکینگ، هتل هایی که قابلیت کنسل شدن داشتند رو در این ۳ شهر انتخاب کردم. برای اطمینان به همه شون از طریق سایت بوکینگ، پیام فرستادم که: ” برای گرفتن ویزا ، نیاز به تایید شدن رزرو هتل دارم ، لطفا از طریق ایمیل ، رزرو هتل رو تایید کنید تا اون رو به سفارت ارائه کنم “. تقریبا بیشتر هتل ها این تایید رو منوط به پرداخت بخشی از هزینه اقامت هتل، به صورت پیش پرداخت می دونستند. بنابراین همون موقع، رزرو رو از طریق بوکینگ، کنسل میکردم و می رفتم سراغ هتل بعدی تا اینکه موفق شدم توی هر کدوم از شهرها، از یکی از هتل ها، تائیدیه بگیرم. نمیدونم شاید این کار من لازم نبود، ولی کار از محکم کاری عیب نمیکنه. مشکلی که برای اکثر ما ایرانی ها وجود داره، نداشتن کارت اعتباری هست. در سایت بوکینگ، برای رزرو هتل در برخی از کشورها، لازمه شماره کارت اعتباری خودمون یا یکی از دوستانمون رو ثبت کنیم، که من این کار رو از طریق کارت دوستم انجام دادم. به دلیل احتمال ریجکت شدن، قطعی کردن رزرو هتل به صلاح نبود .

مورد بعدی خرید و یا رزرو بلیط اتوبوس، قطار و یا هواپیمای مسیرهای پراگ به برلین و برلین به ورشو بود. این مورد هم برای سفارت خیلی مهمه. بنابراین مجبور شدیم از طریق سایت GoEouro بلیط اتوبوس بین شهری رو طبق برنامه سفر ، خریداری کنیم. متاسفانه امکان رزرو بلیط وجود نداشت و ما به ناچار خرید قطعی رو انجام دادیم .
بعد از آماده کردن مدارک، به وی اف اس ایمیل زدم و دو درخواست وقت برای خودم و همسرم، به صورت جداگانه ارسال کردم. میتونیم هر دو درخواست رو با یک آدرس ایمیل ارسال کنیم. فقط در انتهای درخواست خودم، اسم همسرم رو هم نوشتم و در انتهای درخواست همسرم، اسم خودم رو نوشتم .
کمتر از ۴۸ ساعت بعد از ارسال درخواست، از طرف وی اف اس جواب اومد و اعلام کردند که با درخواست ما و زمان پیشنهادی ما موافقت کردند . من هم ایمیل ارسالی از طرف وی اف اس رو که توی اون، تاریخ و ساعت حضور ما رو مشخص کرده بودند، پرینت کردم (پرینتش لازمه ) .همچنین فرم تقاضای ویزا رو از سایت وی اف اس، پرینت و تکمیل کردیم .



2 دیدگاه